Management group

De volgende mensen vormen de Tradedoubler management groep.

 • Martin Henricson, Chief Executive Officer
  Martin begon te werken bij Tradedoubler in mei 2001. Voor hij naar Tradedoubler kwam, was Martin verschillende jaren management consultant in andere sectoren zoals IT en Telecoms. Hij heeft ook enkele leidinggevende functies gehad bij Resco en Telia, zowel in Zweden als internationaal. Zijn laatste positie bij Telia was Executive Vice President, Telia Business Solutions International.

  Hij heeft een Master of Science diploma en was PhD Candidate lesgevend aan de Universiteit van Stockholm.

 • Owe Wedebrand, Chief Financial Officer
  Owe Wedebrand is Chief Financial Officer van Tradedoubler AB, een positie die hij sinds augustus 2005 bekleedt. Daarvoor oefende hij een aantal management posities uit bij Ericsson, Ascom Tateco en FlaktWoods Group. Hij was onder andere Chief Financial Officer, Director Business Area Nordic en Director Business Operations bij Ascom Tateco Group. In deze laatste positie was hij verantwoordelijk voor managen van 10 sales georienteerde bedrijven wereldwijd.

  Dhr. Wedebrand was ook Chief Financial Officer Ericsson Emergency Control Systems AB. Dhr. Wedebrand heeft significante operationale management ervaring fusies en aanwinsten en de hiermee overeenkomende consoliderende activiteiten, zowel in de financiële sector als in marketing en sales. Mr. Wedebrand heeft een diploma Business Administration aan de Universiteit van Gothenburg behaald.

 • Jacob de Geer, Business Development Director
  Jacob de Geer is sinds 2004 Business Development Director bij Tradedoubler AB. Dhr. de Geer begon bij Tradedoubler in 1999 als een van onze twee eerste medewerkers. Van 2000 tot 2002 was hij verantwoordelijk voor Zweden, en in 2002, deed hij het management van de Nordics. Dhr. de Geer heeft een Master in Science en Business Administration en Media Technology diploma bij de Stockholm School of Economics.

 • Petra Lindqvist, Human Resource Executive
  Petra kwam in 2002 bij Tradedoubler en is Human Resource Executive. Petra heeft 2 jaar ervaring als Consultant Manager bij Manpower. Andere ervaringen zijn: human resource gerelateerde vragen behandelen bij Sodexho en marketing voor Snickers in de US.

 • Ola Udén, Chief Technology Officer
  Ola begon bij Tradedoubler in het begin van 2001 als technisch verantwoordelijke. Daarvoor heeft hij meer dan 6 jaar ervaring in project management en het management van system developing voor e-commerce producten. Ola heeft bijvoorbeeld gewerkt bij bedrijven als Vasakronan als project manager, bij WM-data als product manager en bij Dobedo als verantwoordelijke voor technische ontwikkelingen.

  Ola heeft zowel een diploma Business Administration op de University van Uppsala als Computing Science op de Mid Sweden University.

 • Kayhan Utkutug, VP Products
  Kayhan Utkutug is Vice President, Products bij Tradedoubler en dit sinds februari 2006. Kayhan is verantwoordelijk voor huidige aanbod Tradedoubler producten alsook voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Hierbij leidt hij een team van product directors, application managers en project managers. Zijn verantwoordelijkheid omvat het conceptualiseren van nieuwe producten en hun ontwikkeling, launch, roll out, aanpassen van de markten, best practice en follow-up. Hiervoor was Kayhan Product Development Director en in andere posities maakte hij deel uit van de internationalisering van Tradedoubler en de ontwikkeling van het huidige business systeem. Zijn voorgaande ervaringen: ontwikkelen en ontplooien van de logistiek en betalingssystemen van e-tailer boo.com.

  Kayhan heeft economie gestudeerd op de universiteit van Lund en de Univeristé de Paris IX Dauphine.

 • René Rechtman, Vice President Strategic Clients
  René is verantwoordelijk voor strategische klanten en partners, en heeft eerder Tradedoubler's licenties, internationalisering en het lokale Deense kantoor gemanaged. Hiervoor was hij Europees Vice President voor business development bij Incentive/ALTO, een Deens management en financiën bedrijf. Hij heeft ook meerdere jaren gewerkt als strategie en communicatie consultant in Scandinavië en Brussel met internationale klanten.

  René heeft een achtergrond in de Politicologie aan de universiteit van Kopenhagen, waar hij een MSc en een BSc behaald heeft. Hij werkt momenteel aan zijn Business PhD aan de Kingston Business School.

 • Björn Lindberg, Vice President International Clients
  Björn is Vice President voor internationale klanten en is verantwoordelijk voor de International Client development. Björn is in juni 2000 begonnen bij Tradedoubler na meer dan 11 jaar gewerkt te hebben op leidende posities binnen marketing en sales en 6 jaar in de telecom en IT. Eerder was Björn Vice President Business Solutions en was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verkoop van Tradedoubler’s technische oplossingen.

 • William Cooper, Chief Operating Officer
  William Cooper is Chief Operating Officer bij Tradedoubler, met een overkoepelende verantwoordelijkheid voor sales en marketing. Hij is in 2000 begonnen bij Tradedoubler met het opzetten van de activiteiten in Engeland en is van 2003 tot 2006 Chief Marketing Officer geweest. Hij is belangrijk geweest in het neerzetten van grote business partnerships en de coördinatie van de internationale salesorganisatie. Eerder werkte William 5 jaar als consultant bij Tavistock Communications, een investeerder en financieel PR bedrijf in Londen. William heeft een B.A. Hons. Degree van Manchester University.

 • Andreas Bernstrom, MD Tradedoubler UK and Ireland
  Andreas begon bij Tradedoubler in het begin van 2000 met het assisteren bij de opzet van de activiteiten in Engeland. Hij is Managing Director in Engeland sinds 2003. Andreas heeft eerder gewerkt bij Merrill Lynch en Goldman Sachs; bij Goldman Sachs was Andreas actief als analist binnen securities lending en later bij het verhandelen van fixed income products.

  Andreas heeft een achtergrond in moderne talen en economie en heeft een BA Hons Degree van Manchester University en een Master in Finance van Websters University London

 • Anna-Lena Isaksson, General Counsel
  Anna-Lena begon bij Tradedoubler in 2004, verantwoordelijk voor juridische issues binnen de groep en secretaresse voor de board of directors en de group management board. Anna-Lena heeft ervaring vanuit advocatenkantoren Vinge en Baker & McKenzie.

  Anna-Lena heeft een master of law (LLM) degree van de University of Stockholm.

 • Carl Johan Grandinson, Regional Director North & South European Markets
  Carl Johan Grandinson is Regional Director bij Tradedoubler AB en is verantwoordelijk voor Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Deze positie bekleed hij sinds mei 2006. Carl Johan was in 1999 een van Tradedoubler's eerste twee werknemers. Hij heeft gewerkt aan de internationale ontwikkeling in 2000 en nam in 2001 de Franse markt voor zijn rekening. Van 2004 tot 2006 was hij verantwoordelijk voor het Zweedse kantoor. Carl Johan heeft een Master of Science in Mechanical Engineering van het Royal Institute of Technology in Stockholm, gespecialiseerd in Business Administration en Media Technology.

 • Pia Persson, Finance Director
  Pia Persson is Finance Director voor Tradedoubler AB, deze positie heeft zij sinds 2000. Hiervoor was zij onderdeel van het management team bij Telia Billing en Europolitan Stores. Pia heeft meer dan 12 jaar ervaring binnen finance en management en is betrokken geweest bij meerdere implementaties van ERP en sales register systemen. Pia heeft een degree in Business Administration van Uppsala University.